top of page
Miljöberättelse och vårt gröna budskap

Miljöberättelse

Green Cloud Solutions är en helhetsleverantör till kontoret för såväl företag och organisationer och vänder sig till små och medelstora kunder.


Vårt mål är att bli Sveriges mest miljömedvetna IT-bolag vilket också gör att oavsett vad vi erbjuder så gör vi det med så miljövänliga lösningar och varor som möjligt för att minimera den negativa miljöpåverkan.

Våra tjänster stödjer vårt helhetstänk och miljöfokus. Vi har både digital kund- och leverantörsfakturahantering, Managed Print Services, Pull Print-lösningar, Green Print-avtal, retursystem för tonerkassetter vilka är några av våra lösningar.

Vi erbjuder produkter så som kontorsmaterial, IT-support, IT-produkter, kaffeautomater, kopiatorer, skrivare, vattenautomater, fruktkorg – och frukost på jobbet, fakturahantering, tryck- och profileringsprodukter där det alltid är enkelt att välja ett miljövänligt alternativ.

 

En miljöutredning ligger till grund för vårt miljöledningssystem, och som syftar till ett systematiskt arbetssätt för att minska vår belastning på miljön. Genom att vi sätter upp mål och handlingsplaner samt genom årlig uppföljning och kontroll av de lagar vi omfattas av, minskar vi på ett systematiskt sätt vår miljöpåverkan.


VD:n är insatt i Miljöledningssystemet och har varit delaktig i att kontinuerligt utvärdera de olika steg vi tagit i processen till att implementera ett ledningssystem för miljö, samt gått igenom och godkänt all miljödokumentation.

Ladda ner en pdf med vår Miljöberättelse.

Svensk Miljöbas logo

Vårt gröna budskap

Information från säljare till kund

Följande vill vi på Green Cloud Solutions att våra säljare ska förmedla och informera våra kunder om för att öka deras miljömedvetenhet:

 • Vi har alternativa produkter till det kunden handlar idag, med lägre miljöpåverkan och enkel åtkomst.
   

 • Vi har miljövänliga kontorsartiklar och med eko-knappen i webshopen visas endast vårt miljömärkta sortiment.
   

 • Med inloggning i Profil-webshopen erbjuder vi ett unikt urval av profiltryck bland annat, visitkort, kuvert, klistermärken, kläder osv. Vi erbjuder alltid ett miljövänligare material i all profilering vi marknadsför.
   

 • Kanske det viktigaste av allt? Ekologiskt kaffe för flera olika bryggtekniker. Ekologiskt bryggkaffe mörk- eller mellanrostat. För egen pressat ekologiskt kaffe finns det fantastiska hela bönor av olika typ och rostning att lägga i kvarnen.
   

 • Genom att använda Greenmans returtonersystem återvinns alla toner och fulls upp på nytt. I dessa kan alla fabrikat återvinnas. Genom Lexmarks egna returtonersystem får man tillbaka en miljörapport från Lexmark själva om hur mycket man faktiskt återvunnit.
   

 • Att använda returtoner istället för originaltoner minskar förbrukning med upp till 3 liter olja per toner. Returtonerna har dessutom samma garantier som originaltonerna.
   

 • Vi uppmuntrar att samla alla inköp i stället för att göra många små inköp, detta för att minimera frakterna.
   

 • Vi hjälper att sätta upp dokumenthanteringsflöden anpassade för ert behov i er verksamhet, detta för att minska pappersutskrifterna på kontoret.
   

 • Vi digitaliserar både kundfaktura- samt leverantörsfaktura hanteringen vilket minimerar postgången och minskar den negativa miljöpåverkan
   

 • Vi säljer vattenmaskiner som ger friskt både stilla och kolsyrat vatten vilket är ett mycket bättre alternativ än vattenkonsumtion på burk/flaska.
   

 • Vi säljer även kaffemaskiner med serviceavtal och rekommenderar vår modell Spengler som är den kaffemaskin men lägst klimatpåverkan ute på marknaden.
   

 • Vi säljer en molnbaserad telefonilösning, vårt mål är att kunderna skall byta ut sina fasta telefoner mot mobiltelefoner, önskar kunderna fast telefon säljer vi endast Panasonic som har 30% lägre energiförbrukning än branschstandard. Vår leverantörs servrar är baserade i Sverige med stort fokus på låg energiförbrukning.
   

 • Vi säljer en högkvalitativ molnbaserad videomötestjänst, vårt mål är att kunderna skall ha interna såväl externa möten via video. På så vis ser vi till att minska kundernas resande till och från möten runtom i hela världen. Detta leder inte bara till att våra kunder sparar pengar och tid utan är med och bidrar till en positiv miljöpåverkan. Vår leverantörs servrar är baserade i Sverige med stort fokus på låg energiförbrukning. Vår leverantörs hårdvara har 30% lägre energiförbrukning än branschstandard.

bottom of page