MILJÖBERÄTTELSE

Green Cloud Solutions är en helhetsleverantör till kontoret för såväl företag och organisationer och vänder sig till små och medelstora kunder.


Vårt mål är att bli Sveriges mest miljömedvetna IT-bolag vilket också gör att oavsett vad vi erbjuder så gör vi det med så miljövänliga lösningar och varor som möjligt för att minimera den negativa miljöpåverkan.

Våra tjänster stödjer vårt helhetstänk och miljöfokus. Vi har både digital kund- och leverantörsfakturahantering, Managed Print Services, Pull Print-lösningar, Green Print-avtal, retursystem för tonerkassetter vilka är några av våra lösningar.

Vi erbjuder produkter så som kontorsmaterial, IT-support, IT-produkter, kaffeautomater, kopiatorer, skrivare, vattenautomater, fruktkorg – och frukost på jobbet, fakturahantering, tryck- och profileringsprodukter där det alltid är enkelt att välja ett miljövänligt alternativ.

 

En miljöutredning ligger till grund för vårt miljöledningssystem, och som syftar till ett systematiskt arbetssätt för att minska vår belastning på miljön. Genom att vi sätter upp mål och handlingsplaner samt genom årlig uppföljning och kontroll av de lagar vi omfattas av, minskar vi på ett systematiskt sätt vår miljöpåverkan.


VD:n är insatt i Miljöledningssystemet och har varit delaktig i att kontinuerligt utvärdera de olika steg vi tagit i processen till att implementera ett ledningssystem för miljö, samt gått igenom och godkänt all miljödokumentation.

Ladda ner en pdf med vår Miljöberättelse.

VÅRT GRÖNA BUDSKAP

Information från säljare till kund

 

Följande vill vi på GreenCloud Solutions att våra säljare ska förmedla och informera våra kunder om för att öka deras miljömedvetenhet:

 • Vi har alternativa produkter till det ni handlar idag, de är mer miljövänliga och det är enkelt att välja dessa.
   

 • Vi har miljövänliga kontorsartiklar och med eko-knappen i webshopen visas endast vårt miljömärkta sortiment.
   

 • I Profil-webshopen erbjuder vi visitkort, kuvert etc tryckt på svanenmärkt papper.
  Vi erbjuder alltid ett miljövänligt alternativ i all profilering vi marknadsför.
   

 • Ekologiska fruktkorgar, ekologisk mjölk, ekologiskt kaffe
   

 • Genom att använda våra egna (Greenmans) returtonersystem så återvinns alla toner och blir till nya. I dessa kan man återvinna alla fabrikat.
  Genom att använda Lexmarks egna returtonersystem får man tillbaka en miljörapport från Lexmark själva om hur mycket man faktiskt återvunnit.
   

 • Att använda våra returtoner istället för originaltoner minskar med upp till 3 liter olja,
  returtonerna har dessutom samma garantier som originaltonerna.
   

 • Vi uppmuntrar att samla inköpen istället för att göra många små inköp, detta för att minimera frakterna
   

 • Vi hjälper att sätta upp dokumenthanteringsflöden anpassade för ert behov i er verksamhet, detta för att minska pappersutskrifterna på kontoret.
   

 • Vi digitaliserar både kundfaktura- samt leverantörsfaktura hanteringen vilket minimerar postgången och minskar den negativa miljöpåverkan
   

 • Vi säljer vattenmaskiner som ger friskt både stilla och kolsyrat vatten vilket är ett mycket bättre alternativ än vatten på burk ur miljöperspektiv.
   

 • Vi säljer även kaffemaskiner med fullserviceavtal och rekommenderar vår modell Spengler som är den mest miljövänliga kaffemaskinen som finns på marknaden.
   

 • Vi säljer en molnbaserad telefonilösning, vårt mål är att kunderna skall byta ut sina fasta telefoner mot mobiltelefoner, önskar kunderna fast telefon säljer vi endast Panasonic som har 30% lägre energiförbrukning än branschstandard. Vår leverantörs servrar är baserade i Sverige med stort fokus på låg energiförbrukning.
   

 • Vi säljer en molnbaserad videomötestjänst, vårt mål är att kunderna skall ha interna såväl externa möter via videomöten. På detta sätt ser vi till att minska kundernas resande till och från möten runtom i hela världen. Detta leder inte bara till att våra kunder sparar pengar och tid utan är med och bidrar till en positiv miljöpåverkan. Vår leverantörs servrar är baserade i Sverige med stort fokus på låg energiförbrukning. Vår leverantörs hårdvara har 30% lägre energiförbrukning än branschstandard.

FÖRDELAR

Vi är en helhetsleverantör för kontoret vilket innebär att du bara kommer att ha en kontaktperson samt en månadsfaktura för alla dina inköp.

Vårt mål är att spara tid, pengar, och miljö åt företag och organisationer, kontakta oss så hjälper vi även er!

Välkommen till Green Cloud Solutions i Sverige!

 

KONTAKT

Green Cloud Solutions

Enhagsvägen 8B
187 40 Täby

 

info@greenclouds.se

Växel 08-653 40 00

 • Facebook - White Circle

© 2021 Green Cloud Solutions. Vi använder cookies.